
ADANA DEMİRSPOR 0 – 2 YENİ MALATYASPOR
18 Ekim 2021This content has been archived. It may no longer be relevant
Süper lig de 9. Hafta da karşı karşıya gelen Adana Demirspor ve Yeni Malatyaspor Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor yeni hocası Marius Şumudică ile sahadan 2 – 0 ‘lık skor ile galip ayrılmayı başardılar.
Karşılaşmada Yeni Malatyaspor ‘un gollerini 36’ dakikada B. Tetteh ve 55’ dakikada S. Deli (KK) attığı gol de Yeni Malatyaspor süper lig de 5 maç sonra galibiyet ile ayrıldılar.

YENİ MALATYA YENİ HOCASI MARİUS ŞUMUDİCA İLE İYİ BAŞLADI
Yeni Malatyaspor süper lig de bu sezon oldukça kötü bir başlangıç yapan takım da üst üste süper lig de kaybedilen 5 karşılaşma sonrasında tecrübeli teknik adam İrfan Buz ile yollar ayrılmıştı.
Yerine gelen hoca ise süper ligi çok iyi bilen oldukça renkli bir karakteri olan hoca Marius Şumudică ile anlaşan Yeni Malatyaspor yeni hocası ile de süper lige harika bir dönüş yaptılar.
Tecrübeli teknik adam gelir gelmez kadroda değişiklik ve dizilişte farklı bir planla saha ya çıkan Yeni Malatyaspor savunmada 3’Lü stoper dönen takım da oyuncuların yerlerinde de değişiklik vardı.
Sahaya 3 – 4 –1 – 2 ile çıkan Yeni Malaya da en önemli Oyuncusu Adem Büyük ‘ de bu karşılaşmada sahada yer aldı. Çift forvet dönene takım da orta sahada rakibin kırılgan oyuncularına karşı özellikle Y. Bellhanda ‘Nın olması Yeni Malatyaspor ‘ un işine geldi.
Hücum da rakibin hatalarını iyi değerlendiren takım ilk net pozisyon da ise kaleciye takılmışlardı. İleri üçlüsünün tek toplar ile etkili olan takım da Adem Büyük Yeni Malatyaspor için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu görmüş olduk.
Savunmada ki sorunları ile kısa sürede çözmesini beklemediğimiz hoca Marius Şumudică 3 stoperi ile de yakından ilgilenmesi gerekecek.
Yeni hocası ile yükselişe geçmesi beklenen Yeni Malatyaspor haftaya Altay ‘ı da geçmeleri halinde alt sıralardan kurtulacaklardır.

ADANA DEMİRSPOR LİG’DE UZUN SÜRE SONRA KAYBETTİ
Adana Demirspor da kadroya bakıldığında Younès Belhanda uzun süre sonra takımı ile bir karşılaşmada ilk 11’ de başlıyor oluşuydu. Kadro planı olarak savunma ve orta sahada ki oyuncu grubuna bakınca kalelerinde gördükleri gollerin ne kadar basit olduğunu da görmüş oluyoruz.
Yıldız oyuncuları ile ceza sahsı dışından çektikleri şutlar ile etkili olmaya çalışan Adana Demirspor aradıkları golü bulmakta da zorlandılar.
Bireysel yeteneklerini oraya çıktığı maçta özellikle Yunus Akgün takımı Adana Demirspor’ un özellikle hücumda herkesin neredeyse herkes kendi kafasına göre geliştirdiği ataklar da takımda oldukça gerip planda kalıyor.
Genç oyuncu bu karşılaşmada bireysel performansı olarak önce çıkmış olsa da yakaladığı pozisyonların tamamı anlık gelişene hücum aksiyonlarında oldu.
Adana Demirspor için farklı bir istatistik de ortaya çıkmış oldu bu karşılaşma ile Adana Demirspor’da Y. Belhanda’nın ilk 11 başladığı beş maçı da kazanamamışlar.