BAŞAKŞEHİR BU SEZON KÖTÜ GİDİŞATLA DEVAM ETMEK İSTEMİYOR

2019 – 2020 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Başakşehir’in yalnızca bir yılda bu kadar geriye gideceğini herhalde kimse tahmin edemezdi! 2020 – 2021 sezonunun neredeyse tamamını küme düşme hattında geçiren Başakşehir; son haftalarda aldığı puanlarla lige tutunmuştu. Kayserispor ise Başakşehir ile aynı kadere sahip bir takım! Geçtiğimiz sezonun tamamını küme düşme korkusu ile geçiren sarı kırmızılı takım; bu sezona da kötü başladı. Son olarak, Fenerbahçe’den Mame Thiam transfer edildi. Buna ek olarak, bir diğer Fenerbahçeli oyuncu Steven Caulker’ın transferinin bitirilmesi adına uğraşılıyor.

Başakşehir ile Kayserispor arasında oynanacak olan mücadele; 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 19.15’te başlayacak.

Başakşehir Kötü Gidişata Son Veremiyor

Başakşehir; geçtiğimiz sezonun ortasında Okan Buruk ile yollarını ayırıp onun yerine Aykut Kocaman’ı getirmişti. Fakat, deneyimli teknik adam da Başakşehir’in kötü gidişatına çözüm bulamadı. Hatta, Kocaman’ın Başakşehir’i oyun anlamında bir hayli geriye götürdüğünü söyleyebiliriz. Ligin 19. sırasında bulunan Başakşehir; kötü gidişata dur demek adına kendi sahasında Kayserispor’u devirmek istiyor.

Başakşehir; ligin ilk haftasında Alanyaspor’a 1-0 kaybetmişti. İkinci haftada Konya deplasmanına çıkan İstanbul temsilcisi; maçtan 2-1’lik yenilgi ile ayrıldı. Başakşehir’de ciddi bir yaratıcı oyuncu eksikliğinin olduğunu söyleyebiliriz. Tolga Ciğerci ve Ndayishimiye; oyunun defans yönünde bir hayli iyi olsalar da hücumda etkinlik sağlayamıyorlar. Buna ek olarak, Aykut Kocaman’ın takımın tecrübeli oyuncusu Edin Visca’yı son maçta yedek oturtması bir hayli tepki çekmişti.

Başakşehir; son derece kırılgan bir takım! Gol yedikten sonra reaksiyon veremiyor. Gulbrandsen ve Aleksic gibi isimlerin skor katkılarının bir hayli düşük olduğunu söyleyebiliriz. Buna bir de Aykut Kocaman’ın oynattığı garantici futbol eklenince Başakşehir’in üst sıralara tırmanması neredeyse imkansız hale geliyor.

Kayserispor Başakşehir’i Yenebilir Mi?

Kayserispor; son olarak 2002 doğumlu genç kalecisi Doğan Alemdar’ı Fransa’nın Rennes takımına sattı. Süper Lig için bir hayli zayıf kadrosu olan sarı kırmızılı takım; ilk haftadaki Altay yenilgisinin ardından ikinci haftada Adana Demirspor ile berabere kaldı. Başakşehir’in formsuzluğu düşünüldüğünde Kayserispor’un bu maçtan galibiyet ile ayrılması pek sürpriz olmaz.