BEŞİKTAŞ’A PORTEKİZLİ TEKNİK ADAM PİNHEİRO

Siyah beyazlı takım Beşiktaş’ ta teknik direktörlük görevinden istifa eden Sergen Yalçın’ ın yerine arayışlara başlayan siyah beyazlı yönetim birçok isim ile gündeme geldiler.

Teknik direktör Sergen Yalçın ‘In ayrılığı sonrasında kimin takımın başına getirileceği konuşulurken geçici olarak alt yapı dan 19 yaş altı takımı teknik direktörü Önder Karaveli ile yola devam eden kara kartal aradığı teknik adamı Portekiz de buldular.

45 yaşındaki Portekizli teknik adam Bruno Pinheiro ile her konuda anlaşma sağlayan siyah beyazlı takım ile 1,5 yıllık anlaşma imzalamaları bekleniyor.

Portekizli teknik adam şuan da Portekiz liginde görevine aktif olarak devam eden teknik adam Estoril Praia takımının teknik direktörlük görevini devam ettiriyor.

BEŞİKTAŞ’TA ALINAN KÖTÜ SONUÇLAR SONUNDA AYRILIK GELDİ

Süper lig de üst üste alınana kötü sonuçlar ve şampiyonlar liginde puan alamadan devler ligine veda eden kara kartal zirveden de uzaklaşınca geçen sezon şampiyonluk yaşadıkları teknik adam Sergene Yalçın ile yollarını karşılıklı anlaşarak ayırmışlardı.

Sergen Yalçın iki kez istifasın sunduğu siyah beyazlı yönetime bakan Ahmet Nur Çebi ilk istifasında geri çevirerek göreve devam etmesini istemişlerdi.

Şampiyonlar liginde grubun son maçından sonra bir kez daha başkan Ahmet Nur Çebi ile bir araya gelen teknik direktör Sergen Yalçın karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdılar.

BEŞİKTAŞ’TA BİRÇOK TEKNİK DİREKTÖR İSMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Boşalan teknik direktörlük koltuğu için ise birçok isim ile görüşen Beşiktaş yönetimi Yerli hocalar dan Şenol Güneş ismi ön plana çıksa da siyah beyazlı taraftarlar bu isme hiç sıcak bakmadığı ve ilgi de görmediği için hemen vaz geçildi.

 İkinci olarak ‘da Okan Buruk ismi çok fazla dillendirilse de tecrübeli teknik adamın Ailevi sorunlarından dolayı takım çalıştırmaya ilk etap da sıcak bakmayan ancak sonrasında Ailevi problemlerinde olumlu gelişmeler olunca Beşiktaş ‘ı çalıştırmaya hazır olduğunu dile getirmesine rağmen kendisine bir teklif gitmediğini biliyoruz.

Alta yapı ‘da çalışan U – 19 yaş altı takımı teknik direktörü Önder Karaveli yönetiminde çalışmalarına devam eden kara kartal Önder Karaveli ile de yola devam etme fikri üzerinde duran ancak bir türlü o zemini tam olarak hazırlayamayan kara kartal yabancı teknik adaylara yönelmişti.

PORTEKİZLİ TEKNİK DİREKTÖR BURUNO PİNHEİRO

45 yaşında olan Portekizli teknik adam Bruno Pinheiro hali hazırda Portekiz lig ekiplerinden olan Estoril Praia ‘ nın başında Pinheiro kulübü ile sözleşmesini feshettikten sonra İstanbul’a gelmesi bekleniyor.

Siyah beyazlı takım Portekizli teknik adam Bruno Pinheiro 1,5 yıllık sözleşme imzalayarak takımın başına geçirmeyi planlıyorlar.

UEFA-Pro lisans bulunan teknik adam 4 – 3 – 3 tercih ettiği diziliş sistemi ile sahada oluyor.

45 yaşındaki teknik adam Antrenörlük kariyerine Benfica altyapısında başlayan Bruno Pinheiro Belenenses, Electrico gibi kulüp takımlar da görev alırken, Katar U – 19 ve U – 20 milli takımlarını çalıştırdı.

Teknik adam Bruno Pinheiro, geçen sezon göreve geldiği Estoril’ i Portekiz 2. Ligin’ den 1. Lig’e çıkarmış ve başarılı bir sezon çıkaran takımı ile lig de Porto, Sporting, Benfica ve Braga’nın ardından Portekiz Ligi’nde 5. sırada bulunuyor.