Dünyada küresel salgın covid 19 nedeniyle spor alanında turnuvalar, maçlar, olimpiyatlar ertelendi ya da iptal edildi. Corona virüse rağmen Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın oynanmasına karar verildi. Rafael Nadal başta olmak üzere birçok tenisçi Amerika Açık Tenis Turnuvasına covid 19 tehlikesi nedeniyle katılmama kararı aldı.
Amerika Açık Tenis Turnuvası katılmama kararı alan tenisçiler ve Novak Djokovic’in turnuvadan diskalifiye edilmesi ile gündem oldu. 2011 yılı, 2015 yılı ve 2018 yılı Amerika Açık tenis Turnuvasının şampiyonu olan Djokovic bu sene turnuvanın 4. Tur maçında İspanyol tenisçi Pablo Carreno Busta ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk setinde Djokovic’in attığı top çizgi hakemine isabet etti. Djokovic’in rastgele attığı topun çizgi hakeminin boğazına gelmesi maçın kaderini değiştirdi.
‘’Üzgünüm’’
Çizgi hakemine isabet eden top sonucu Djokovic maçtan ve en önemlisi turnuvadan diskalifiye edildi. Djokovic bu üzücü olayın ardından yaptığı açıklamada topun haleme isabet etmesinde bir kasıt olmadığını ve böyle bir kastın söz konusu olamayacağını da söyledi. Sırp tenisçi hakemin sağlığına bir şey olmamasının sevindirici olduğunu ve sonucun böyle olmasından üzgün olduğunu belirtti.
Djokovic’in diskalifiye olması ile Pablo Carreno Busta çeyrek finale yükseldi.
Güncel Yazılar
- Şubat Ayı Spor Takvimi 2023 Dolu Dolu
- Ocak Ayı Spor Takvimi 2023
- 2023 Yılı Spor Takvimi
- Kasım Ayı Spor Takvimi Burada 2022
- Ekim Ayı Spor Takvimi Burada 2022
- Eylül Ayı Spor Takvimi 2022
- Ağustos Ayı Spor Takvimi 2022
- Temmuz Ayı Spor Takvimi 2022
- Haziran Ayı Spor Takvimi 2022
- Mayıs Ayı Spor Takvimi 2022
- 2022 YILINDA SPOR TAKVİMİNE HIZLI BİR BAKIŞ
- 2022 NİSAN AYINDA BAHARIN GELİŞİ SPORLA KUTLANIYOR
- Üç Büyüklerin Transfer Gündemi
- 2022 MART AYI DOLU DOLU GELİYOR
- Üç Büyüklerin Araya Girdikleri Durumları
- Trabzonspor Şampiyonluğa Emin Adımlarla Yürüyor
- Galatasaray’ın Bu Sezonki Performansı
- Süper ligde 23. Hafta Öncesi Takımların Durumları
- Galatasaray’da Teknik Direktör Değişikliği Yaramadı Kasımpaşa 1 – 3 Kazandı
- Üç Büyüklerin Son Haftalardaki Performansı