Fenerbahçe Beko’dan Üst Üste 4.Galibiyet 75-53 Bitci Baskonia

Fenerbahçe Beko’dan Üst Üste 4.Galibiyet 75-53 Bitci Baskonia

18 Aralık 2021 Kapalı Yazar: SporTakvimiGuncel

This content has been archived. It may no longer be relevant

THY Basketbol Avrupa Ligi 16. Haftasında Son haftaların formda ekibi Fenerbahçe Beko, Alt sıralarda bulunan İspanya temsilcisi Bitci Baskonia’yı konuk etti. Sarı lacivertli ekip, baştan sona üstün olduğu mücadelede rakibini 75-53’lük skorla mağlup etmeyi başardı.

Böylelikle Avrupa’daki çıkışına devam eden Fenerbahçe Beko üst üste dördüncü galibiyetini elde etti ve haftayı 9.sırada tamamladı. Konuk ekip BitciBaskonia ise Anadolu Efes’in ardından Fenerbahçe Beko’ya da mağlup oldu ve 16.sırada yer aldı.

Fenerbahçe Beko’da Maçın Yıldızı Nando De Colo

THY Euroleague normal sezonun 16.haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, ligin formsuz ekiplerinden BitciBaskonia ile karşı karşıya geldi. Ülker Spor ve Etkinlik salonunda oynanan mücadelede İlk devreyi 43-28 önde kapatan Sarı lacivertli ekip, ikinci yarıda vites arttırdı ve sahadan 75-53’lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla son haftalardaki yükselişini sürdüren Fenerbahçe Beko, üst üste dördüncü galibiyetini alırken Euroleague’deki yedinci galibiyetini almış oldu. Nando De Colo 17 sayı 7 asistlik performansıyla Fenerbahçe Beko’nun galibiyetinde önemli rol oynarken aynı zamanda maçın en skorer ismi oldu. Jan Vesely ise 5 Ribaund ile takımının galibiyetinde pay sahibi oldu.

İspanya temsilcisi Bitci Baskonia ise Euroleague’de üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Türkiye’den iki mağlubiyet ile ayrılan İspanyol ekibi, normal sezonda 11.mağlubiyetini aldı. Konuk ekipte Steven Enoch 14 sayı ve 8 ribaunt’luk performansıyla skor katkısı verdi ve Lamar Peters ise 4 asist ile oynadı.

Karşılaşmanın Detayları

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Beko,üst üste bulduğu üç sayılık atışlarla dördüncü dakikada skoru 13-2’ye getirdi.Daha sonra hücumda etkili bir performans sergileyen Steven Enoch, Baskonia’yı maçta tutmayı başardı. Enoch’un etkili oyununa boyalı alandan kaydettiği basketlerle cevap veren sarı lacivertli ekip, ilk çeyreği 19-14 üstünlükle tamamladı.

İspanyol ekibi ikinci çeyreğe kötü başladı.Konuk ekibin 6 top kaybından yararlanan Fenerbahçe Beko, Farkı açmayı başardı. İkinci çeyreğin son bölümünde sahneye çıkan Nando De Colo, kaydettiği 10 sayılık basketle Sarı lacivertlileri soyunma odasına 43-28’lik skorla önde götürdü.

İkinci yarıda hücumda daha etkili olan Konuk ekip, üçüncü periyodu 15-12’lik üstünlük ile tamamlamasına rağmenDe Colo ve Polonara ile son bölümde skor üreten Fenerbahçe Beko, farkın azalmasına engelledi ve dördüncü çeyreğe 55-43 önde girmeyi başardı. Farkı çift hanelerde koruyan Sarı Lacivertli ekip son periyoda avantajlı girdi. Vesely ve Guduric ile tempoyu tekrar arttıranFenerbahçe Beko farkı iyice açtı ve sahadan 75-53 galip ayrıldı.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Robert Lottermoser (Almanya), PiotrPastusiak (Polonya), MilosKoljensic (Karadağ)

Fenerbahçe Beko: Henry 6, Melih Mahmutoğlu 3, Pierre 4, Vesely 13, Booker 8, De Colo 17, Guduric 7, Polonara 15, Metecan Birsen, Şehmus Hazer 2, Tarık Biberovic

BitciBaskonia: Peters, Baldwin 5, Fontecchio 5, Sedekerskis 8, Enoch 14, Granger 8, Costello 5, Giedraitis 2, Nnoko 2, Kurucs 4