KAYSERİSPOR SON TOP’ DA KAZANDI

KAYSERİSPOR SON TOP’ DA KAZANDI

1 Kasım 2021 Kapalı Yazar: SporTakvimiGuncel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Süper lig’ in 11. Haftasında Kayserispor kendi sahasında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has’ stat’ında İstanbul ekiplerinden Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldiler.

Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip Fatih Karagümrük A. Bertolacci ‘Nin golü ile 1 – 0 önde tamamlamışlardı. İkinci yarıda ise Kayserispor ‘ da M. Gavranović ‘ in attığı gol ile 1 – 1 ‘Lik beraberlik gelen karşılaşma da son sözü Kayserispor ‘ da M. Thiam takımına galibiyeti getiren isim oldu.

İkili mücadelenin yüksek olduğu karşılaşmada önde Fatih Karagümrük’ de 61’ dakikada D. Luckassen kırmızı kart görürken Kayserispor’ da ise 88’ dakikada Onur Bulut ikinci sarı kart ile kırmızı kart görmüş oldular.

İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük önemli bir haftada puan kaybı yaşadı, Kayserispor ise 3 puanı alarak haftayı mutlu bir şekilde kapattı.

KAYSERİSPOR 2 – 1 FATİH KARAGÜMRÜK

 

Kayserispor karşılaşmaya rakibi Fatih Karagümrük ‘ü kendi sahasından yerden kurmak istedikleri pas oyununu engellemek isteyerek başladılar. Bunu karşılaşmanın başında çok iyi de yerine getirdiler ki birkaç top kaparak pozisyonlara da girdiler.

İlk dakikadan itibaren rakibe yaptıkları kendi yarı alanında ki sert pres ile etkili oldular. Baskı ve pres evet ilk 10 – 15 dakikada etkili bir sonuç verdi Kayserispor ‘ a ancak rakipleri Fatih Karagümrük’ den kapılan toplarda sadece bir tane şut çıkara bildiler. Bunun en önemli nedeni aslında rakibi kendi taktikleri ile geçmek isteyen Kayserispor kapılan ön alanda ki top da ne yapacaklarına dair her hangi bir çalışma ve plan yoktu. Bunun yüzünden de aradıkları golü bulmalarında sonuca gidemediler.

Kayserispor ilk 10 dakika’ da rakiplerine göre topa sahip olma konusunda %67 ‘Ye %33 iyi bir fark yakalamış olsalar da hücumda çeşitlilik sağlayamayan takım aradığı golü bulamadılar.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise bireysel performans da Thiam ve Campanharo zirve yaparak takımlarını çok iyi taşıdılar.  

Kayserispor ‘ da aradıkları golü ikinci yarıda bulsalar da sonrasında eksik olan rakibi karşısında pozisyon bulmak da zorlandılar diye biliriz.

Karşılaşmanın son pozisyonun da diye bileceğimiz karşılaşmada duran top ‘ dan gelen gol sonrası Kayseri 2 – 1 öne geçmiş olsalar da tribünlerden Hikmet Karaman için istifa sesleri de duyuldu.

Süper lig’ de son 4 haftadır kazanamayan takım bu karşılaşma ile son vermiş oldular.

FATİH KARAGÜMRÜK BU KEZ KAZANAMADI

Fatih Karagümrük maçın ilk başında yaptığı savunmadan çıkarken hatalar pahalıya patlıya bilecekken rakiplerinin önde denedikleri baskıyı karşılaşmada bir kez deneyen takım ilk başarılı ön alan baskısında topu kaparak rakip filelere göndermiş oldular.

Bu gün kara Fatih Karagümrük’ de orta sahada merkez üçlüsü Biglia, Jimmy, Bertolacci her zamanki performanslarının altında kalmış oldular.

İlk yarıda genç teknik adamın oyun planına pek de uymayan Emre Mor ve Caner Erkin’ in ikisinin de arkalı önlü bazen kötü olsalar da takım ilk devrede bütün net gol pozisyonlarına sahip oldular.

İkinci yarıda bir kişi eksik kalmak takımı bir nebze sertleşen oyunda zorlasa da kaleleirnde gölü görmelerine engel olamadılar ki ikinci yarının başından itibaren E. Viviano mükemmel kurtarışlar da yaptı.

Gol sonrasında oyuncu değişiklikleri ile oyunu dengelemek biraz daha rakibin baskısını kırmak isteyen Fatih Karagümrük bu değişiklikler ile istediklerini de yaptılar desek de son pozisyonda yapılan gereksiz faul takıma pahalıya patlamış oldu.