Sivasspor’un Kopenhag Süreci Nasıldı

Uefa Konferans Ligi eleme turu 2. Maçında Kopenhag ile karşılaşan temsilcimiz Sivasspor, maçtan 5-0’lık ağır bir mağlubiyet aldı ve Avrupa macerasına veda etti. İlk maçta iyi bir performans göstermesine rağmen 2-1 yenilerek dezavantajlı bir şekilde Danimarka’ya giden Yiğidolar için maç her anlamıyla çok kötü bir hatıra oldu. Bir iki atak dışında herhangi bir varlık gösteremeyen ekibimiz, Kopenhag’ın düzgün ayaklı hücumcuları karşısında etkisiz kaldı.

Sivasspor’da Göze İnen Perde

Hem havadan hem de yerden oynama konusunda iyi olan Kopenhag için işlerin yolunda gitmesini sağlayan Sivasspor savunması, kaleci Ali Şaşal da dahil olmak üzere maçta yoktular desek yanlış olmaz. Birebirlerde, geride bekledikleri pozisyonlarda, savunma yerleşiminde iyi bir görüntü sergileyemeyen Rıza Hoca’nın takımının özellikle takım disiplini konusunda bu maçın tekrarını izleyip çıkaracakları çok fazla ders var. Tabii bu noktada Sivasspor savunmasında sağ bek ve sol bek oyuncuların stoper alarak görev aldıklarını ifade etmek gerekir. Danimarka ekibi karşısında gerekli sertliği sağlamaktan uzak bir görüntü çizen ekibimiz hücum konusunda da bulduğu fırsatları değerlendiremeyince ortaya rahat bir galibiyetin veya ezici bir mağlubiyetin çıkması da zor olmadı.

Sivasspor Devam Edemedi

Rıza Çalımbay’ın ekibi son iki sezondan bu yana sergiledikleri Avrupa performansıyla bu maçtan çok daha iyi ayrılabilirdi. Kendine güveni iyiden iyiye gelen ve akıllı bir top oynayan temsilcimizin yaşadığı şanssız sakatlıklar ve eksiklerle birlikte aldıkları bu sonuç her ne kadar moralleri bozsa da diğer temsilcilerimizden ayrı olarak kendilerine etmek gereken bir teşekkür var. Avrupa macerası konusunda uzun bir süredir elinden gelen en iyi biçimde ülkemizi destekleyen Sivasspor’un aldığı bu sonucu da bir tecrübe olarak değerlendirmek ve ona göre eleştirilerde bulunmak en sağlıklısı olacaktır. Bireysel performansların toplam performansı olumlu veya olumsuz ne kadar ciddi biçimde etkileyebileceğini acı bir şekilde tecrübe eden Yiğidolar, bu sezon da ligde üst sıraları hedefleyerek Avrupa macerasına dair alışkanlığını geliştirmek isteyecektir. Elemeler sebebiyle sezonu erken açan ve ligin de başlamasıyla girilen tempo nedeniyle yorgun bir görüntü sergileyen ekip için hoca Rıza Çalımbay da milli takım arasını işaret ederek dinlenmeye ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Yine de gösterdikleri performans ve içinde bulundukları şartlar göz önünde bulundurularak Sivasspor’un alkışlanması gerekir.