Sarı kırmızılı Galatasaray Süper Lig’de liderlik koltuğunu bırakmak istemiyor. Galatasaray’da yeni ve genç transfer Zaniolo ise büyük ihtimalle yine henüz daha tam hazır olmadığı için 90 dakika boyunca oynayabilecek bir efora sahip olamadığı için karşılaşmanın ikinci yarısında Okan hocanın elinde tuttuğu koz olacak.
Kasımpaşa maçında eksikliği çok fazla izle de hissedilen Mertens’in tedavisi henüz daha devam ediyor o yüzden Konyaspor maçına çıkıp çıkmayacağı net değil .
17 Mart Cuma akşamı saat 20:00’de oynanacak olan Süper Lig’in 26. hafta sonu açılış karşılaşması Konyaspor evsahipliğinde oynanacak. Galatasaray bu maçı da kazanarak en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 12’ye yükseltmek ve rakibinin psikolojik baskısını daha da arttırmak istiyor. Evsahibi takım Konyaspor ise hükmen galibiyetin ardından başka bir maçta da gol atmak ve galibiyet elde etmek için mücadele edecek fakat rakibi onu oldukça zorlayacak.

İstanbul Temsilcileri Kalıcı Olacak mı?
Bu sezon Süper Lig’de sekiz tane İstanbul temsilcisi var. Ümraniyespor, İstanbulspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük, başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe ve lider Galatasaray olmak üzere bu sekiz takımın gelecek sezonda da aynı sayıda İstanbul’u temsil edip etmeyecekleri merak konusu.
Özellikle İstanbulspor, Ümraniyespor ve Kasımpaşa takımlarının ligde eleme potasında oldukları düşünülürse gelecek sezona hangi temsilcilerin kalacağı merak ediliyor.
Trabzonspor’dan Avcı Geçti

Abdullah Avcı yönetiminde Trabzonspor bir Süper Lig şampiyonluk kupası ve iki tane de Türkiye Süper kupa kazanarak kariyerinde üç kupa ile Trabzonspor’u bırakmış oldu. Bordo mavili Trabzonspor takımında yeni gelecek olan teknik direktörü kim olacağı merak ediliyor. Abdullah Avcıyla beraber aynı zamanda 36 maçlık iç saha yenilmezlik serisini de elde eden Trabzonspor takımı bu sezon Süper Lig’de ligin son sırasında yer alan Ümraniyespor karşısında yenilince bu iç saha yenilmezlik serisini de 36’da noktalamak durumunda kaldı.
Aslında Abdullah Avcı için kırılma noktası belki de Ümraniyespor karşılaşmasıydı. 36 maçlık iddia galibiyet serisine evde etmiş bir takım olarak ligin son sırasında demir atmış Ümraniyespor karşısında yenilen Trabzonspor’un taraftarları Abdullah Avcı’nın istifasını sloganlarla istedi. Taraftarlar takımın bu kadar düşüşte olmasını ve iç saha yenilmezliğinin de kaybedilmesinin ardından oldukça hırçın bir role büründü.
Bu sloganların ardından Abdullah Avcı her ne kadar saha dışında bizi eleştirsinler saha içinde hiçbir işe yaramıyor dese de taraftar çok uzun süredir istediği performansı sergileyemeyen Trabzonspor takımına da teknik direktörüne de artık sabrının kalmadığını belirtti.