Süper Lig maratonunda 12’inci tur tamamlandı ve bu haftayla birlikte Milli Takım arasına girildi.
Dünya Kupası Elemeleri nedeniyle 2 hafta boyunca müsabakaların olmayacağı Süper Lig’de 12’inci haftada da birbirinden heyecanlı ve mücadelenin yüksek maçlar oynanırken, şüphesiz en önemli maç, Trabzonspor’un Beşiktaş’ı 2-1 yenerek liderlik koltuğunu iyice sağlamlaştırdığı ve Beşiktaş’a sağlam bir hasar verdiği maçtı.

12’inci Hafta Trabzonspor’a Yaradı
Süper Lig’in 12’inci haftasında Beşiktaş’a konuk olan Trabzonspor, çok akıllıca bir oyun anlayışıyla oynadığı maçta hem ilk yarının hem de ikinci yarının uzatma dakikalarında bulduğu gollerle birlikte yaralı rakibine büyük bir hasar verdi ve liderlik yarışında kimseyi kendine yaklaştırmamaya niyetli olduğunun mesajını tüm rakiplerine vermiş oldu.
Bu sonuçla birlikte Vodafone Park’taki yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Trabzonspor, ne kadar güçlü bir dış saha takımı olduğunu da herkese tekrar göstermiş oldu. 6 Kasım Cumartesi günü oynadığı maçtan 3 puan alan Trabzonspor’un aldığı puanın değeri 7 Kasım Pazar günü oynanan maçlarla birlikte daha da arttı.
Bordo Mavililerin liderlik yarışında kendisini takip eden en yakın rakibi Hatayspor’un Adana Demirspor’a kaybetmesi, Alanyaspor’un Çaykur Rizespor’a yenilmesi, Karagümrük ile Galatasaray arasında oynanan maç ve Fenerbahçe ile Kayserispor’un arasında oynanan maçın da berabere bitmesi ile birlikte üst sıralarda yer alan rakiplerinin neredeyse tamamının puan kaybetmesi Trabzonspor’a yaradı.
Bordo Mavililer, 12’inci hafta sonunda milli araya en yakın rakibinin 7 puan gibi çok ciddi bir puan farkıyla girmenin mutluluğunu yaşarken, rakiplerinin neredeyse hiçbirinde işler yolunda gitmiyor.

Genç Teknik Direktörlerin Yükselişi
Süper Lig’de artık teknik direktör profilinin değiştiğini söylemek yanlış olmaz. 12’inci haftada oynanan maçlarda Başakşehir’in başına geçtiği günden beri inanılmaz bir yükselişe imza atan Emre Belözoğlu, Yeni Malatya karşısında alınan galibiyetle birlikte çıktığı 4’üncü maçtan da galibiyetle ayrılırken, Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, Göztepe karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetle birlikte üst sıralarda Trabzon dışında puan kaybetmeyen takım olmayı başardı.
Antalyaspor’un başına radikal bir kararla geçirilen Nuri Şahin’in ligin en tecrübeli teknik adamlarından Mustafa Denizli’nin takımı Altay’ı 1-0 ile geçerek üst üste ikinci galibiyetini aldığı haftada, her ne kadar son haftalarda iyi sonuçlar alamasa da Francesco Farioli’nin takımı Karagümrük, Galatasaray’ı konuk ettiği maçtan 1-1 berabere ayrılarak Galatasaray karşısındaki yenilmezlik serisini 3 maça çıkarmayı başardı.
Bu haftanın yüzü gülmeyen genç teknik direktörleri ise kuşkusuz Sergen Yalçın ve Ömer Erdoğan oldu. Süper Lig‘in son şampiyonu Sergen Yalçın, takımı Beşiktaş ile birlikte Trabzonspor’u konuk ettiği maçtan mağlup ayrılarak büyük bir hasar alırken, Ömer Erdoğan da Adana Demirspor karşısında oynanan maçta takımı Hatayspor’un kötü performansını izlemek zorunda kaldı.
Ligin 13’üncü haftası milli aranın bitmesiyle birlikte 20 Kasım tarihinde başlayacak ve 22 Kasım tarihinde Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sahne olacak.