Zor Maçın Kazananı Galatasaray

Ligin 8. Haftasının kapanış maçında Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında uzun süre konuşulacak bir maç oynandı.

Başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar 115 dakikaya yakın bir sürenin geçtiği maçta Galatasaray, 90+10. Dakikada Morutan’ın attığı golle maçı sonlandırırken, oyundan daha öte hakem kararlarının ve tansiyonun öne çıktığını da söylemek mümkün.

Galatasaray’ın Lig Problemleri Devam Ediyor

Ligin 8. Haftasına girilirken Çaykur Rizespor başkanının yaptığı açıklamalarla iyice gergin bir atmosferde oynanması beklenen maç gerçekten de çok yüksek bir tansiyonla oynandı.

Maçın daha ilk dakikalarında öne geçen Galatasaray’ın oyun kurma ve orta saha problemlerini iyi tahlil eden ve doğru bölgelere baskı yapan Çaykur Rizespor, erken yediği gol nedeniyle oyundan kopması beklenirken ilk yarıyı önde kapatmayı da başardı.

Galatasaray’ın Babel ve Feghouli gibi tempo konusunda problemli oyuncularıyla başlaması çokça tartışılsa da en azından bu maç adına Kerem Aktürkoğlu’nun bir hamle oyuncusu olarak kullanılmasının işe yaradığını söylemek gerekir. Oyuna girdiği andan itibaren tempoyu yükselten Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’ın attığı 2. Golde de büyük katkı yaptı.

Kaotik bir ortamda oynanan maç ile ilgili olarak hem Çaykur Rizespor taraftarı hem de Galatasaray taraftarı için maçın bittiğine inanılan an büyük ihtimalle Berkan’ın kırmızı kartla oyundan atılması ve Çaykur Rizespor’un kazandığı penaltı olmuştur.

Ancak Boldrin’in penaltıyı kaçırması belki de geç gelen bir kırılma anı oldu ve Galatasaray, çokça tartışılan bir golle birlikte 10 kişi kritik bir galibiyet almış oldu. Sarı-Kırmızılı ekibin halen daha oyun kurmak konusunda problemleri olduğunu ve yine ve yeniden alışık olunan 6 numara formatını oynayacak oyuncusunun olmamasının getirdiği dezavantajları yaşadığını da ifade etmek gerekir.

Öne çıkarılması gereken bir diğer husus Fatih Terim’in maçın kaotik ortamından daha ziyade oyuncularının verdiği mücadelenin takdir edilmesi gerektiğini ifade eden açıklamaları olarak not edilmeli.

Henüz Ekim Ayındayız

Her ne kadar Fatih Terim’e yaptığı açıklamalarda hak verildiyse de hakem probleminin bu kadar kısa bir sürede ayyuka çıkmış olması ise futbolumuz adına oldukça endişelendirici.