2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Çiftler Tenisi

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Çiftler Tenisi

10 Ağustos 2021 Kapalı Yazar: SporTakvimiGuncel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Teniste çiftler heyecanının erkekler, kadınlar ve karışık olmak üzere üç farklı kategoride yaşandığı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda tüm madalyalar sahiplerini buldu. Hırvatistan, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Yeni Zelanda, Brezilya ve Rusya Olimpiyat Komitesi çiftler tenisinde madalya kazanan ülkeler oldu.

Çift Erkekler Kozlarını Paylaşıyor

24 Temmuz’da başlayan çift erkekler ilk tur karşılaşmalarında Fransızların büyük umut bağladığı ve daha önce beraber beş kez Grand Slam zaferi elde etmiş olan Herbert ve Mahur ikilisi, Andy Murray ve Joe Salisbury’den oluşan Birleşik Krallık ekibine mağlup olarak elendi. Murray ve Salisbury, çeyrek finale kadar yollarına devam etti ancak Hırvat Cilic ve Dodig ile karşılaştıkları maçı kaybederek Tokyo’ya veda ettiler.

Ev sahibi Japonya’nın desteğiyle mücadele eden Japon ikili Nishikori ve McLachlan da çeyrek finale kadar ilerleyip Hırvat Mektic ve Pavic karşısında mağlup oldu. Yarı finallerde Amerikalı ve Yeni Zelandalı rakiplerini mağlup eden Mektic/Pavic ve Cilic/Dodig ekipleri, Hırvatistan’ın çift erkeklerde hem altın hem gümüşü kazanacağını garantiledi. Kendi aralarındaki mücadeleden sonra Mektic/Pavic altın madalyayı alırken Cilic/Dodig gümüşü kazandı. Üçüncülük maçında Amerikalı Sandgren/Krajicek ikilisini mağlup eden Yeni Zelandalı Daniell ve Venus ise bronz madalyayı kazandı.

Rusya Olimpiyat Komitesi’ne 3 Madalya

Çift kadınların ilk tur maçlarını favori isimler sorunsuz atlatırken ikinci turda Hollandalı Bertens/Schuurs ekibi, Rus Kudermetova/Vesnina ekibine mağlup oldu. Çeyrek finallerde Çek ekip Krejcikova/Siniakova, altı numaradaki Avustralyalı Barty/Sanders ikilisini elemeyi başardı.

Yarı final karşılaşmalarında rakiplerini mağlup eden İsviçreli Bencic/Golubic ve Çek Krejcikova/Siniakova finalde yüzleşti ve altın madalyanın sahibi Çek ekip oldu. Partneri Golubic ile gümüşe uzanan Bencic ise teklerde kazandığı altın madalyayla beraber 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nı iki madalya ile kapatmış oldu. Çift kadınlarda bronz madalyayı kazanan ise Brezilyalı Pigossi/Stefani takımını mağlup eden Rus Kudermetova/Vesnina ikilisi oldu.

Doğrudan son 16 turundan başlayan karışık çiftler karşılaşmalarında favori görülen Fransız Mladenovic/Mahut ikilisi, Rus Karatsev/Vesnina ekibine ilk maçlarında elendi. Sıralamada iki numarada yer alan Sakkari/Tsitsipas ekibi ise çeyrek finalde Avustralyalı Barty/Piers ikilisine mağlup oldu.

İki farklı Rus ekibinin yarı finali kazanmasının ardından final maçında filenin iki tarafında da Rus Olimpiyat Komitesi’nden oyuncular yer aldı. Rublev/Pavlyuchenkova ikilisi altına uzanırken Karatsev/Vesnina gümüş madalya aldı. Djokovic’in sakatlığı nedeniyle Sırp Stojanovic/Djokovic ekibinin maçtan çekilmesiyle Avustralyalı Barty/Piers ikilisi bronz madalyaya ulaştı.